Het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn van het Brusselse Gewest publiceert een rapport over de perinatale gezondheid van de Brusselaars.

Dit rapport genoemd “Geboren worden als Brusselaar” richt de schijnwerpers op de gezondheidstoestand van de pasgeborenen en hun moeders. Waar mogelijk worden de ontwikkelingen van het jaar 2000 tot en met 2012 beschreven en de verschillen met Vlaanderen en Wallonië onderstreept.

Het behandelt de geboortecijfers, de socio-economische, demografische en biomedische kenmerken van de Brusselse zwangerschappen en geboortes.

Beoordeeld naar de foeto-infantiele sterfte in de loop van het afgelopen decennium, blijft de gezondheid van de pasgeborenen en hun moeders verbeteren. Desalniettemin getuigen bepaalde indicatoren zoals de prevalentie van prematuriteit of de ongelijkheden tussen verschillende socio-economische groepen dat er nog vooruitgang mogelijk is.

U kunt het rapport en de samenvatting terugvinden op onze website: “Geboren worden als Brusselaar – Perinatale gezondheidsindicatoren van de Brusselaars 2000-2012"

De samenvatting - Geboren worden als Brusselaar - Perinatale gezondheidsindicatoren van de Brusselaars 2000-2012 downloaden

Voor alle vragen met betrekking tot de inhoud van het rapport kunt u zich wenden tot David Hercot (dhercot@ggc.irisnet.be)

De gedrukte versie zal begin juli beschikbaar zijn. Een exemplaar bestellen kan via volgende mail: observat@ggc.irisnet.be.

afdrukken
Home  
Nieuws  
Wie zijn wij?  
Brusselse context  
Gezondheid  
Armoede  
Indicatoren  
Publicaties  
Nieuwsbrief  
Projecten