25.10.2006

Dossier 2006/1: Welzijns- en gezondheidsatlas van Brussel-Hoofdstad

Deze atlas is als een gedetailleerd fotoboek van het Brussels Gewest. De informatie over de demografie, het welzijn en de gezondheid van de Brusselaars wordt zo belicht dat ze zichtbaar wordt tot op het niveau van de buurten. De atlas bundelt rijkbecommentarieerde kaarten. Elke kaart illustreert de ruimtelijke verschillen van een aspect van het dagelijkse leven. Hoe wonen de Brusselaars in de verschillende delen van de stad, in welke buurten wonen veel grote gezinnen of alleenstaanden, wat is de leeftijdssamenstelling van de bevolking van de verschillende buurten, waar wonen de studenten, de werkende bevolking en de werklozen, hoe zit het met de spreiding van het inkomen, hoe gezond voelen de Brusselaars uit de verschillende delen van de stad zich, waar wonen vooral hooggeschoolden, waar vooral kortgeschoolden, wat vinden de Brusselaars van hun leefomgeving, ...

Het geheel is een illustratie van de diversiteit binnen het Brussels Gewest. Het brengt een mozaïek in beeld van een dynamische bruisende wereldstad die veel rijkdom produceert, maar ook de dualiteit tussen arm en rijk.

OPGELET: Er is een fout opgetreden bij de inkleuring van kaart 1-03, waardoor de bevolkingsdichtheid van sommige buurten niet goed werd weergegeven.
Indien u over een gedrukt exemplaar beschikt of de atlas hebt gedownload vóór 1/06/2007, kan u de verbeterde versie van de atlas of hoofdstuk 1 of enkel pagina 13 opnieuw downloaden.

Download de Integrale tekst (34 MB) of download per hoofdstuk

 

afdrukken
Home  
Nieuws  
Wie zijn wij?  
Brusselse context  
Gezondheid  
Armoede  
Indicatoren  
Publicaties  
Nieuwsbrief  
Projecten