Chronische ziekten - Gezondheidsindicatoren 2016-2017 - Brussels gewest

Auteurs:
Sarah MISSINNE, Peter VERDUYCKT, David HERCOT

Deze publicatie maakt deel uit van de Gezondheidsindicatoren

Overzicht

Ongeveer één op de drie Brusselaars rapporteert een langdurige aandoening en meer dan één Brusselaar op tien rapporteert meer dan één chronische ziekte (multimorbiditeit).

De drie meest vermelde chronische aandoeningen bij mannen zijn lage rugpijn, verhoogde cholesterol en allergieën. Naast eveneens lage rugpijn en allergieën, vermelden vrouwen het vaakst last te hebben van artritis of artrose. Twee derde van de Brusselaars met een langdurige aandoening ondervindt hierdoor beperkingen in het dagelijkse leven en/of is hierdoor bedlegerig.

In het dossier wordt er in detail ingegaan op de mortaliteit en/of morbiditeit van volgende aandoeningen: aandoeningen van het bewegingsstelsel, allergieën, chronische longaandoeningen, hart- en vaatziekten, migraine, diabetes, kanker, tabaksgerelateerde aandoeningen, alcoholgerelateerde aandoeningen en obesitas.

Gelieve te verwijzen als

Missinne S., Verduyckt  P., Hercot D. Gezondheidsindicatoren van het Brussels Gewest – Chronische ziekten. Observatorium voor Welzijn en Gezondheid van Brussel-hoofdstad, Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Brussel 2017

Depotnummer

D/2017/9334/36

Download deze publicatie

Gezondheidsindicatoren van het Brussels Gewest 2016-2017 - Chronische ziekten

afdrukken
Home  
Nieuws  
Wie zijn wij?  
Brusselse context  
Gezondheid  
Armoede  
Indicatoren  
Publicaties  
Armoede  
Gezondheid  
Per jaar  
Per collectie  
Zoom op de gemeenten - editie 2016  
De nota's van het Observatorium  
Activiteitenverslagen  
Nieuwsbrief  
Projecten