Externe rapporten

Verslagen van onderzoek dat werd gefinancierd door het Observatorium of uitgevoerd in samenwerking met het Observatorium

Studie over de sociale coördinaties van de OCMW's in het Brussels Gewest, 2014

Deze studie werd uitgevoerd door de URIAS (Unité de Recherche en Ingénierie et Action sociales), op aanvraag van de Leden van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie verantwoordelijk voor de bijstand aan personen.

Download het onderzoeksrapport "Studie over de sociale coördinaties van de OCMW's in het Brussels Gewest, 2014"

Uithuiszettingen en thuisloosheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een transversale juridische benadering.

Onderzoek door Nicolas BERNARD en Laurent LEMAIRE (Facultés universitaires Saint-Louis) in opdracht van het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn. Dit onderzoek kadert in het thematisch katern van het Brussels armoederapport 2010 rond het thema thuislozen.

De Nederlandse tekst bevat de vertaling van de aanbevelingen die aan het einde van het onderzoeksrapport werden opgenomen. Deze aanbevelingen geven tevens een goede synthese van de inhoud van het document.

Download hier de aanbevelingen van het onderzoeksrapport (NL)

Download hier het volledige onderzoeksrapport (enkel beschikbaar in het Frans)

SMES. " Kwalitatief onderzoek betreffende de werking van de Psycho-Sociale Steun- en Interventiecel op het raakvlak van de geestelijke gezondheid en de sociale uitsluiting", 2005

Integrale tekst


Brusselse Welzijn- en Gezondheidsraad (BWR) Centrum voor Gezondheidsobservatie (2002). Beknopt verslag van rondetafelconferentie "De Brusselse OCMW's en de eerstelijnsgezondheidszorg"

Samenvatting


Brusselse Welzijns- en Gezondheidsraad (BWR), Centrum voor Gezondheidsobservatie (2001). De rol van de Brusselse OCMW's in de gezondheidszorg van hun cliënteel. Een bevraging naar de diverse tegemoetkomingen in de medische kosten met in het bijzonder de toepassing van de medische/farmaceutische kaart.

Integrale tekst

afdrukken
Home  
Nieuws  
Wie zijn wij?  
Brusselse context  
Gezondheid  
Armoede  
Indicatoren  
Publicaties  
Armoede  
Gezondheid  
Per jaar  
Per collectie  
Zoom op de gemeenten - editie 2016  
De nota's van het Observatorium  
Activiteitenverslagen  
Nieuwsbrief  
Projecten